Blogg om fritid, hobby, resor och upplevelser

Fritid, hobby, upplevelser och resor

Relocation

- Posted in Resor by

I'm going to work abroad

I'm not moving far away from Norway, like Indonesia or anything like that, I'm going to work in Denmark. Moving abroad (even if it's only to Denmark) is different from going on holiday for a couple of weeks.

When you make a permanent move and are going to settle in a country, there is a lot to keep track of. You need to have an account in a bank located in the country so you can pay the bills and receive your salary. You need a telephone subscription that is linked to the country you are in. You need a place to stay and it's not just to go out and get a lease on an apartment when you come from another country.

You need to get a lot of paperwork to government agencies and other organizations so that you are ”in the system” so to speak. Then you have to move certain parts of the household from one country to another, which is also something to think about.

In other words, there are a thousand and one things to keep track of when moving abroad.

My employer has a collaboration with Alfa Moving that offers relocation and services related to relocation. They will take care of all the practicalities and make sure I get help with all the things I listed before.

It feels good to know that someone will take care of it because i´m not sure if I had solved all that myself. Or, I think I would have, but it would have taken a lot of time and effort to figure all this out myself.

Now that the my relocation has been solved and I will get help with all the practicalities, my biggest problem is probably the language. Danish is not exactly easy to understand so it is fortunate that they speak English because otherwise I would probably have had a hard time understanding what they are saying and making myself understood.

Getting help woth relocation

Frakt av bil

- Posted in Bilar by

Frakta bilar med fraktbolag

När man är en lokal bilförsäljare gäller det att vara om sig och kring sig om man ska få verksamheten att gå runt. Jag driver ett företag som köper in och säljer begagnade bilar.

Det är inte den enklaste branschen att vara litet företag i. Det finns dels en stor skepsis bland kunderna då många små företag som säljer bilar inte är seriösa. Men det är också svårt att konkurrera med de stora bilfirmorna då de ibland kan sänka priset nästan hur mycket som helst när de vill bli av med en bil.

En annan sak som gör att större bilfirmor har en fördel är att de ofta får in begagnade bilar i inbyte när deras kunder ska köpa ny bil, så de kan egentligen bara sitta och vänta på att begagnade bilar kommer in som de kan sälja.

Som litet företag så fungerar det inte på det viset. Jag måste först hitta en begagnad bil att sälja, få hem den till firman och sen lägga ut den till försäljning. Jag har kört många mil bara för att titta på en begagnad bil som är till salu för att sedan köpa den och köra hem den.

Är bilen i fråga för långt bort så kan jag inte åka och hämta den själv för det tar för lång tid. I de fallen så brukar jag ta hjälp av ett företag som heter Axess logistics för transport av bilen. De utför frakt av bilar i hela Norge och ute i Europa så de kan man använda när man har hittat en bil som finns långt ifrån där man själv befinner sig.

Sist så använde jag mig av dem när jag hade hittat en bil i Bergen, det är en bit upp i landet kan man säga. Men det var ett bra pris sett till bilmärket och hur långt den hade gått så jag ville verkligen få hem den då jag bedömde att jag kunde sälja den med en bra vinst här nere.

Frakten av bilen gick bra och den blev levererad till företaget utan problem.

Viltkyl är viktigt för jägare

- Posted in Fritid by

Om du precis som jag är jägare och tar hand om det du fällt behöver du mest troligt en viltkyl. Jakt är för mig såväl en hobby som en livsstil. Som jägare får jag vara ute i naturen och känna spänningen av att jaga.

Om du är en seriös jägare så vill du naturligtvis ta han om det du fällt för att själv kunna äta upp ditt byte. Det handlar inte bara om att du ska få kött utan det handlar mycket om att visa respekt för djuret du fällt och om du tar hand om köttet och äter upp det så är du en del av det naturliga kretsloppet. Det är åtminstone så jag ser på saken.

Fördelar med att ha en viltkyl

Att ha tillgång till en viltkyl ger dig många fördelar. En viktig fördel med att köpa en viltkyl är att du skyddar viltet från skadedjur, exempelvis möss och flugor vilket minimerar risken för att det köttet ska bli dåligt på grund av bakterier från skadedjuren.

En annan fördel är att du kan hängmöra köttet utan att riskera att det är för varmt och att köttet blir dåligt under mörningstiden. Du får då ett perfekt hängmörat kött med rätt konsistens som inte riskerar att härskna eller har för hög bakterietillväxt.

En viktig del av en viltkyl är att den har bra kylaggregat installerat som ger rätt temperatur. En annan viktig del är att viltkylet har en bra ventilation. Just ventilationen är speciellt viktig om du hänger in vilt med fuktig päls i kylen.

Ett företag som säljer viltkyl är Foam King. De säljer inte bara färdiga kylar utan kan också hjälpa till med att bygga ett måttanpassat viltkyl helt efter dina behov. Nu har jag inga såna behov utan för mig räcker det med ett standardviltkyl med plats för för två rådjur eller vildsvin. Viltkyl