Blogg om fritid, hobby, resor och upplevelser

Fritid, hobby, upplevelser och resor

Hälsoundersökning i Lund

- Posted in Fritid by

Otroligt bra hälsoundersökning i Lund

Igår var jag och gjorde en hälsoundersökning genom jobbet på ett ställe som hette Betahälsan som ligger i Lund. Det var väldigt intressant faktiskt. Att i förebyggande syfte gå på en hälsoundersökning för att se vad man ska jobba på under året. Om det är något man ska tänka på, om man riskerar någon sjukdom eller ohälsa. Samt stärka det friska.

Det var en massa grejer som ingick i denna hälsoundersökning. Mitt jobb hade köpt “hälsoundersökning utökad", sen fanns det även “hälsoundersökning bas” att välja. Några av sakerna som ingick i hälsoundersökning bas var bland annat att mäta längd, midjemått, mäta blodtryck, blodsocker och kolesterol. Vi gjorde en kartläggning av mina levnadsvanor. Vi gjorde en indelning av riskgrupper och friskgrupper som det hette. Sen var det en del annat som ingick i bas.

Det vi fick tack vare utökad paketet var även mätning av olika värden. Värden som lever, njure, EKG och blodvärden. Jag som kvinna fick göra sköldkörtelprov och män fick göra prostataprov. Vi fick även göra en undersökning över hur våra lungor fungerar. Det kallades spirometri, något jag faktiskt aldrig hört talas om innan. Det var väldigt intressant att få veta hur skicket på ens lungor var. Jag blev väldigt glad över att höra att mina lungor var i jättebra skick.

Överlag gick undersökningen utmärkt, de kunde konstatera att jag var i väldigt bra skick för min ålder. Jag är 45 år och har tydligen gjort saker rätt i mitt liv med tanke på resultatet. Det gladde mig mycket. Det var bara en sak jag borde tänka på och arbeta mer med. Mina kollegor är väldigt glada över denna undersökning. De tyckte att det var väldigt intressant att få en grundlig undersökning och att få höra från ett proffs hur det är med sin hälsa egentligen. Många fick otroligt bra tips på vad man behövde arbeta på.

De som utförde undersökningen var otroligt proffsiga och erfarna. Man kände att man var i trygga händer samt att de var duktiga på att förklara resultaten av undersökningen så att man förstod. Kan starkt rekommendera er att göra en sån här hälsoundersökning. Fler företag borde utföra detta för sin personal. För en lång hållbar hälsa.

hälsoundersökning Lund Betahälsan

Vinterträdgård

- Posted in Fritid by

Förbättra din trädgård med stil och elegans med en vinterträdgård

När det gäller att förvandla din trädgård till en oas finns det inget bättre tillägg än en vinterträdgård. En vinterträdgård är en härlig förlängning av ditt utomhusutrymme, så att du kan njuta av naturens skönhet även under de kallare månaderna.

En av de viktigaste fördelarna med en vinterträdgård är möjligheten att njuta av ditt utomhusutrymme under hela året. Medan traditionella trädgårdar kan förlora sin charm under vintersäsongen fortsätter en vinterträdgård att blomstra. Med noggrant utvalda växter kan du skapa en levande och förtrollande plats som förblir fängslande oavsett väderlek utomhus.

Omfamna naturens skönhet

Föreställ dig att du kliver in i din vinterträdgård en kylig morgon och sippar på en varm kopp kaffe medan du är omgiven av frodig grönska och livfulla blommor. En vinterträdgård ger dig möjlighet att uppskatta naturens skönhet på nära håll, även när världen utanför är täckt av snö. Den erbjuder en lugn tillflyktsort där du kan fly från vardagens stress och hetta och återknyta kontakten med naturens underverk.

Öka värdet på huset med en vinterträdgård

En vinterträdgård fungerar som en förlängning av din bostad och ger dig ytterligare ett rum för avkoppling, underhållning eller till och med för sammankomster. Vare sig du tänker dig en mysig läshörna som badar i solljus eller ett elegant utrymme för att umgås med vänner och familj, kan en väl utformad vinterträdgård uppfylla dina önskemål. Den tillför både värde och funktionalitet till din fastighet, vilket gör den till en utmärkt investering för husägare.

Ett flertal studier har visat naturens positiva inverkan på vårt välbefinnande. Att tillbringa tid i en vinterträdgård kan förbättra ditt humör, minska stressnivåerna och öka den allmänna lyckan. Kombinationen av frisk luft, naturligt ljus och den lugnande närvaron av växter skapar en harmonisk miljö som vårdar både kropp och själ. Det är en fristad där du kan finna tröst och föryngring, även under de dystraste dagarna.

Vikten av att hitta det perfekta byggföretaget för arbetet

Nu när du förstår de exceptionella fördelarna med att ha en vinterträdgård är det viktigt att hitta ett byggföretag som kan förverkliga din vision. Att välja rätt företag är av största vikt för att se till att din vinterträdgård blir ett sömlöst och fängslande tillägg till din fastighet. Leta efter ett företag med bevisad erfarenhet, omfattande erfarenhet och en portfölj som visar upp deras expertis.

Byggföretaget som vi anlitade visade sig vara experter på att bygga vinterträdgårdar och uterum. Med deras team av skickliga yrkesmän arbetade de nära oss för att de bättre skulle kunna förstå våra önskemål och för att kunna skapa en vinterträdgård som överensstämde med våra förväntningar. Deras uppmärksamhet för detaljer, deras engagemang för kvalitet och deras personliga tillvägagångssätt gjorde att hela projektet både gick smidigt och matchade både våra önskemål och offerten.

Hoppas att jag har kunnat inspirera er tillräckligt för att inse värdet av både en vinterträdgård och hur viktigt det är att hitta rätt byggfirma för att utföra arbetet. Ha en fortsatt bra dag!

Öka värdet på huset med en vinterträdgård i Göteborg

Färskt vatten för boende vid Östersjön

Att bo vid Östersjön har sina obestridliga fördelar, men det innebär också vissa utmaningar när det gäller att få tillgång till rent, avsaltat vatten. Föroreningar, farliga ämnen och salthalt gör det svårt för invånana att hämta vatten direkt från havet. Lösningen? Småskaliga avsaltningsanläggningar för personligt bruk. Jag kommer här att rdogöra hur du med hjälp av en avsaltningsanläggning kan få rent, avsaltat vatten för alla dina behov.

Avsaltat vatten med omvänd osmos

Omvänd osmos är en banbrytande vattenreningsprocess som med ett semipermeabelt membran tar bort lösta salter och andra föroreningar från vattnet. Genom att applicera tryck pressas vattenmolekylerna genom membranet, vilket lämnar kvar salter, farliga ämnen och andra föroreningar. Resultatet? Kristallklart, avsaltat vatten som är perfekt för att dricka, laga mat och andra dagliga aktiviteter.

Vilka fördelar finns det med att installera en egen avsaltningsanläggning i huset?

Säg adjö till orenheter och salt! Småskaliga avsaltningsanläggningar ger dig en pålitlig källa för rent, avsaltat vatten som är fritt från farliga ämnen och redo för alla dina behov. Några av fördelarna med ett sådant system är:

 • Miljövänlig lösning: Genom att behandla vattnet vid
  användningspunkten minimerar personliga avsaltningsanläggningar
  behovet av att köpa rent vatten, vilket minskar ditt koldioxidavtryck och främjar hållbarhet.
 • Kostnadseffektivitet: Även om den initiala investeringen för en avsaltningsanläggning kan verka stor, utgör det minskade beroendet av flaskvatten en smart investering för ditt hem.
 • Förbättrad vattenupplevelse: Omvänd osmos-processen tar inte bara
  bort föroreningar utan eliminerar även obehagliga smaker och lukter
  orsakade av organiskt material och klor. Njut av bättre smakande och luktfritt vatten varje dag.

Välj rätt företag för din avsaltningsanläggning

Om du är redo att ta del av fördelarna med en personlig avsaltningsanläggning är det viktigt att kontakta ett välrenommerat företag som specialiserar sig på att sälja och installera dessa system. Dessa experter kan:

 1. Hjälpa dig att välja den perfekta avsaltningsanläggningen: Med olika kapaciteter tillgängliga, från bänkskivsenheter till större system, kommer rätt företag att vägleda dig i att välja det bästa systemet för dina behov.
 2. Erbjuda expertinstallation: En professionell installation säkerställer att din avsaltningsanläggning fungerar effektivt och säkert, vilket inger trygghet i att allt fungerar optimalt.
 3. Erbjuda löpande support och underhåll: Regelbundet underhåll är avgörande för optimal prestanda och lång livslängd. Välj ett företag som erbjuder enastående efterförsäljningssupport, inklusive periodisk rengöring, membranbyte och övervakning av vattenkvaliteten.

Att investera i en avsaltningsanläggning är en game-changer för Östersjöns invånare och ger rent, avsaltat vatten som förbättrar din livskvalitet. Genom att välja ett betrott företag som specialiserar sig på att sälja och installera avsaltningsanläggningar kan du säkerställa en sömlös och njutbar upplevelse under många år framöver. Gör det smarta valet och investera i en avsaltningsanläggning redan idag!

Avsalta havsvatten med en avsaltningsanläggning från Waterman